Alla samlingarOm JuniPriser
Vad kostar det att använda Juni?

Läs mer om Junis transparenta och konkurrenskraftiga avgifter

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Juni är en prenumerationsbaserad plattform. Varje månad får du en faktura, vars summa avgörs av din prenumerationsplan, varefter Juni kommer att dra av kostnaden för din prenumeration från ditt saldo.

Avgift för månadsplan

För att se din plans detaljer:

• Klicka på ditt företagsnamn i det övre vänstra hörnet

• Gå till Inställningar > Plan & Fakturering

Faktureringscykeln är månadsvis. Den första dagen i varje månad kommer vi att dra av din abonnemangsavgift från huvudkontot i den valuta tillgänglig i din jurisdiktion: EUR för EES, SEK för Sverige etc.

Om ditt konto inte har tillräckligt med pengar för att betala kostnaden för din plan kommer Juni att försöka dra betalningen igen tre dagar senare för att ge dig tillräckligt med tid att fylla på ditt konto.

Kan jag lägga till extra användare/kort/IBAN-konto till min plan i mitten av perioden?

Ja, du kan lägga till eventuella tillval när du behöver dem. Vi kommer att fördela kostnaden för det proportionellt baserat på de återstående dagarna av perioden och lägga till kostnaden till nästa periods faktura. Läs mer om priser.

Hur ändrar jag min plan?

Kontakta helt enkelt din dedikerade customer success manager eller supporten som gärna hjälper dig.

Växlingsavgifter (kortbetalningar)

När debiteras jag för en transaktionsavgift?

En växlingsavgift debiteras när du använder ditt kort för att göra betalningar i en annan valuta än ditt kontos. T ex när du använder ett kort kopplat till ditt EUR-konto för att köpa något i GBP.

Hur mycket debiterar Juni i växlingsavgifter för kort?

Den totala avgiften Juni drar för dessa typer av transaktioner är 1,5 %. Detta beräknas på nätverkets växelkurs (dvs. Mastercard).

Var kan jag se växelkursen och avgiften som tillämpas?

Den fullständiga fördelningen av transaktionen och eventuella avgifter kommer att finnas tillgänglig att se i transaktionsuppgifterna (du kan se detta genom att klicka på valfri transaktion som listas på ditt Juni-konto). Detta inkluderar växelkursen, Juni-avgiften och totala belopp i båda valutorna.

Vad händer när jag får återbetalning?

Om du får en återbetalning från handlaren kommer du inte att få en återbetalning på växlingsavgiften. Men om transaktionen är omvänd kommer du inte att debiteras en växlingsavgift. Kontakta vårt supportteam om du vill veta mer om återföringar och återbetalningar – de hjälper dig gärna.

Hur kan jag minimera antalet växlingsavgifter som jag betalar?

Juni erbjuder IBAN-konton i flera valutor, vilka är utformade för att hjälpa dig att undvika onödiga växlingsavgifter. Till exempel, om du har pengar på ditt EUR-konto, men vill göra transaktioner i GBP, kan du använda vår funktion ”Överföringar” för att flytta pengar mellan dessa konton och sedan använda ett GBP-kort för transaktionen.

Vad händer med växlingsavgiften om det finns en obehörig transaktion på mitt konto?

Om det finns en obehörig transaktion på ditt konto, vänligen kontakta vårt team omedelbart! När du gör en kortreklamation kommer hela beloppet av transaktionen att återbetalas, inklusive växlingsavgiften.

Växlingsavgifter (kontobetalningar)

När är växlingsavgifter för kontobetalningar tillämpliga?

• Växlingsavgifter för överföringar gäller när du flyttar pengar mellan konton i olika valutor (t.ex. om du flyttar pengar från ditt Juni GBP-konto till ditt Juni USD-konto). Juni debiterar 0,25% av transaktionen. Vår bankpartner, BankingCircle, debiterar 0,25% som ingår i växelkursen.

• Växlingsavgifter vid mottagna betalningar gäller när du får pengar i en annan valuta än din kontovaluta. Vår bankpartner, BankingCircle, inkluderar en 0,25 % avgift av transaktionsbeloppet i växelkursen för att konvertera pengarna till rätt valuta. Juni debiterar 0,25% av transaktionen.

Kan jag se avgiften som jag kommer att betala för transaktionen?

Innan du överför pengar från ett av dina Juni-konton till ett annat kommer du att visas en beräknad avgift och växelkurs. När vi använder live-avgifter från vår partnerbank kan detta komma att ändras vid överföringstillfället.

Men efter att din transaktion har slutförts kommer du att se det slutgiltiga avgiftsbeloppet som debiteras från ditt Juni-konto under Pengar > Transaktioner.

Klicka bara på transaktionen för att se detaljerad information, inklusive avgiftsbelopp, växlingskurs, växlat belopp och mottaget belopp.