Alla samlingarMitt konto IBAN-konton och betalningar på Juni
Hur man gör massbetalningar [Beta](ISO 20022)
Hur man gör massbetalningar [Beta](ISO 20022)

Lär dig att göra massbetalningar med Juni (beta)

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Användare med enadmin- eller ägarroll kan importera en betalningsfil från deras enterprise resource planning (ERP) till Juni och utföra betalningarna i filen.

Juni stöder ISO 20022 XML pain.001.001.03 (version 3).

För att göra en massbetalning:

• Logga in på ditt Juni-konto

• Från menyn till vänster, klicka påBetala > Massbetalning

För tillfället kan betalningar som ingår i mass-filen endast betalas med egna tillgångar och inte med Juni-kredit.

Ett antal ERP-system (t.ex. Fortnox, Exact Online och Netsuite) erbjuder det exporteringsformatet direkt. En detaljerad guide om hur man tolkar den stödda filen finns i den bifogade filen:

Detta är ett trestegsflöde:

1. Ladda upp filen.

2. Verifiera nya mottagare som du inte har betalat till tidigare.

3. Validera de enskilda betalningarna i filen och godkänn betalningen.

Det andra steget sker inte om alla mottagare i filen redan har betalats till tidigare.

Vilka betalningar kan initieras från den här filen?

Juni stöder betalningar till alla jurisdiktioner som stöds i det vanliga Skicka pengar-flödet också. Det innebär betalningar till EU, Storbritannien Kina, USA, Liechtenstein, Norge och Island för EU-baserade Juni kunder.