Alla samlingarBokföring och bokföringsintegrationerBokföring och förbokföring
Hur ställer jag in bokföringsregler för att automatisera min förbokföring?
Hur ställer jag in bokföringsregler för att automatisera min förbokföring?

Lär dig att använda bokföringsregler för automatisk bokföring

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att ställa in “regler” kan hjälpa dig att automatisera din förbokföring (förberedande bokföring) och spara tid. Juni kommer automatiskt att tilldela dimensioner till transaktioner baserat på de regler som du tilldelar, så att du inte behöver förbokföra dessa varje månad. Med Juni kan du tilldela regler för uppgifter som innehåller:

• Kortnamn

• Kontonamn

• Handlarens namn

• Handlarens beskrivning

Att ställa in regler:

1. Logga in på Juni.

2. Från huvudmenyn, gå till Bokföring > Regler

3. Välj en av standardmallarna som tillhandahålls av Juni eller skapa din egen

4. Efter att ha valt mallen, fyll i uppgifter för regeln genom att lägga till uppgifter i sektionerna “När transaktion” och “Sedan”:

Notera: Om rullgardinsmenyn är tom måste du först skapa dina dimensioner genom att gå till Bokföring—> Dimensioner

5. Redigera, pausa eller ta bort regler som du vill genom att klicka på regeln

6. Du kan också ge reglerna olika prioritet genom att klicka på ”Ställ in prioriteringar” och sen dra och släppa reglerna i den ordning du vill ha dem