Hur du verifierar din identitet

Verifiera din identitet och färdigställ ditt konto

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vem behöver verifiera sin identitet och hur?

Efter att ha lagt till dina direktörer och ägare är det ett regleringskrav att verifiera identiteten hos minst en direktör för ditt företag, liksom företagets UBO/ABO.

Direktören som verifierar sin identitet kommer också att skriva under ansökan för att öppna ett Juni-konto i det sista steget i vår registreringsprocess (direktören som skriver under).

Den personen kommer att vara ägare till Juni-kontot. Om du själv är en direktör, rekommenderar vi att du gör detta.

Verifiera identiteten på er UBO eller ABO på två sätt

1. ID-verifiering live: Vi skickar en inbjudan till er UBO:s eller ABO:s e-postadress för att skapa ett Juni-användarkonto och verifiera deras identitet genom att ta ett foto på deras fysiska identitetshandlingar och en selfie-video.

2. Uppladdning av certifierade ID-dokument för er UBO/ABO: Istället för att varje person måste verifiera sin egen identitet är det möjligt för personen som fyller i ansökan till Juni att verifiera deras identitet för deras räkning.

Om den UBO/ABO som har valts ut som den direktör som skriver under ansökan så är det inte möjligt att verifiera deras identitet via uppladdning av dokument.

Att säkerställa en problemfri ID-verifiering

Om du har blivit inbjuden att verifiera din identitet, se till att följa dessa instruktioner:

• Vi kan inte acceptera fotografier av ID-kopior. Vänligen ha ditt riktiga ID-dokument redo.

• Endast giltiga pass, nationella ID-kort, körkort och uppehållstillstånd är tillåtna.

• Se till att du verifierar din identitet i en lugn miljö och att du tar bilderna (inklusive selfien) själv.

• Se till att ingen annan är synlig i bakgrunden.

• Se till att hela ID-dokumentet är synligt på bilden och att det inte finns någon bländning eller oskärpa i bilden.