Hur man använder bokföring i Juni

Upptäck förbokföring för snabbare och mer exakt bokföring

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kunder som använder traditionella banker exporterar ”råa” transaktioner till sin bokföring. Detta skapar onödigt manuellt arbete senare, eftersom de måste ange vilka konton, projektkoder, kostnadsställen och momssatser som ska tillämpas.

Att förbokföra alla transaktioner i Juni effektiviserar denna process genom att använda maskininlärning och automatisk tilldelning för att kraftigt minska alla behov av manuell inmatning.

Detta innebär snabbare och mer exakt bokföring.

Nyckelfunktioner

• Automatisk hämtning och matchning av kvitton från Gmail

• Förbättrad transaktionsvy och exportflöde för bättre och snabbare bokföring

• Förbered dina transaktioner för export med förbokföring

• Anpassat exportformat

För att förbokföra dina transaktioner, följ dessa steg:

• Logga in på ditt Juni-konto

• Klicka på Bokföring

• Under Förbered & exportera kommer du att se alla dina transaktioner som kan exporteras

• Om du behöver lägga till konton, skattekoder, bokföringskategorier eller avdelningar går du till Dimensioner i menyn till vänster. Under varje flik kommer du att kunna skapa en ny dimension i det övre högra hörnet.

• Du kommer då att kunna använda dessa när du gör din förbokföring under Förbered & exportera

• När du är klar kan du välja vilka transaktioner som är redo för export

• När du vill exportera går du till fliken Redo att exporteras

• Välj alla transaktioner som ska exporteras och klicka på Exportera längst ner

• Nu kan du välja hur du vill att exporten levereras (nedladdning eller e-post) och vilken exportmall som ska användas (CSV eller SIE)

• Klicka på Exportera transaktioner

• Klart!

Skapa en skattekod

På Juni kan du skapa 4 skattetyper: vanlig, omvänd, undantag och anpassad.

Skapa en skattekod:

• Logga in på ditt Juni-konto

• Gå till Bokföring > Dimensioner

• Klicka på Skapa skattekod till höger och följ stegen

Du kan bygga din egen skattetyp som hjälper dig att forma bokföringsposter som du vill. Till exempel, om du vill ha en bokföringspost med 6 rader kan du kan konfigurera det så här: