Alla samlingarUtgiftshanteringLäs mer om fakturahantering med Juni
Hur laddar jag upp en faktura till Juni-plattformen?
Hur laddar jag upp en faktura till Juni-plattformen?

Integreringar, vidarebefordran via e-post och manuell uppladdning

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad denna vecka

I fliken Betalningar i menyn till vänster kan du hitta och hantera dina fakturor. Därifrån kan du också filtrera fakturor baserat på deras källa.

Juni Match samlar in och skannar fakturor för snabb fakturaifyllning. Du kan använda Juni Match på något av följande sätt:

Importera fakturor via integrationer

För närvarande stöder vi två integrationer för fakturor (Google Ads och Meta-konton). När du är ansluten kommer Juni automatiskt att importera tillgängliga fakturor från dina anslutna konton och lägga i dem i fliken Betalningar.

För att lära dig hur du ansluter dina Google Ads- och Meta-konton, se denna artikel.

Importera fakturor via e-postvidarebefordran

Du kan nu skicka dina obetalda fakturor till unpaid@my.juni.co, individuellt eller i bulk. Vi kommer automatiskt att extrahera data och lagra fakturor på Juni-plattformen på din betalningssida, för framtida betalningar. Du kan sedan välja att betala fakturor nu eller schemalägga dem till senare, med hjälp av dina debit- eller Fakturakredit-tillgångar.

Saker att notera:

1. Filstorlek: 40 megapixel och 20 MB

2. Filtyp: PDF, Bild (jpeg, png, HEIC), E-posttext

3. Avsändarens e-post-id: Alla som är användare i företaget (inget ”+”-alias godtas)

4. Bulk-vidarebefordran: Du kan vidarebefordra flera fakturor i ett enda e-postmeddelande, upp till totalt 20 MB.

5. Sidor som bearbetas per dokument: De första 3 sidorna i varje fil

6. Säkerhetsprotokollkrav: Mellan SPF och DKIM. Se till att du har aktiverat minst 1 säkerhetsmekanism i din e-postleverantör för att kunna använda Juni Email Forwarding. Detta gör att vi kan verifiera att e-postmeddelandena kommer från dig. Men observera att användning av alla tre protokoll – SPF, DKIM och DMARC – är allra bäst, eftersom det säkerställer den högsta säkerhetsnivån för din organisation. Rådfråga ditt IT-team för att identifiera den bästa säkerhetskonfigurationen för ditt företag.

Här är Googles artiklar som förklarar dessa säkerhetsprotokoll:

Var kan jag se fakturor skickade till unpaid@my.juni.co?

Du ser alla obetalda fakturor om du går till Pengar → Betalningar

Finns det en begränsning av storleken på filen som jag kan vidarebefordra?

Varje filstorlek bör vara under 20 MB och 40 megapixel. Vi kommer att extrahera de första 3 sidorna i varje dokument.

Vilka e-post id kan jag använda för att skicka obetalda fakturor till unpaid@my.juni.co?

Av säkerhetsskäl accepterar vi obetalda fakturor endast från e-post-id som läggs till i Juni som användare.

• Vänligen navigera till Inställningar → Mitt team för att se vilka e-post id som har lagts till i plattformen.

• För att lägga till fler användare, klicka på Lägg till användare. Om du behöver uppdatera en befintlig e-post id, vänligen kontakta din customer success manager.

Du kan automatiskt vidarebefordra e-post till unpaid@my.juni.co genom att konfigurera vidarebefordringsfilter i Gmail. Läs mer här.

Ladda upp fakturor via manuell uppladdning

Det andra sättet att få fakturor till Juni är att ladda upp dem manuellt med hjälp av ”Importera faktura”-knappen längst upp till höger.

Detta gör att du kan ladda upp en faktura genom att antingen söka efter en fil på din dator eller dra den direkt till uppladdningsfältet.

När vi har behandlat den fyller vi automatiskt i så mycket av informationen som möjligt via OCR.

Alla fält som vi inte automatiskt hittar och fyller i kommer att markeras för granskning av dig. Se till att du dubbelkollar de uppgifter vi har extraherat från fakturan på höger sida.

Du kan antingen fylla i informationen nu, eller spara och komma tillbaka till den senare. Observera att du alltid måste ange ett belopp och valuta för fakturan innan du fortsätter.

När du har sparat fakturan kan du när som helst redigera uppgifterna med hjälp av sidopanelen.