Alla samlingarUtgiftshantering
Hur vidarebefordrar jag automatiskt e-post till Juni?

Importera kvitton och fakturor till Juni med automatisk vidarebefordran från Gmail

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vidarebefordran av e-post gör att du kan skicka bevis på betalningar och fakturor till Juni.

• För betalda kvitton kan du vidarebefordra e-post till paid@my.juni.co. Detta kommer att koppla kvittot till den matchande transaktionen. Lär dig mer.

• För obetalda fakturor kan du vidarebefordra e-post till obetald@my.juni.co. Detta kommer att skapa en faktura som ska betalas i Juni, under fliken ”Betalningar”. Lär dig mer.

Om du har ett Gmail företagskonto kan du automatisera e-postvidarebefordran genom att konfigurera vidarebefordringsadress och filter. Läs mer på Googles supportsida.

Med vidarebefordringsregler kan du automatisera importering av Juni-kvitton och fakturor från en leverantör eller från en specifik e-postadress (även din privata adress).

Kom ihåg att e-postvidarebefordran har några tekniska krav och säkerhetskrav som du enkelt kan hitta här.

För att ställa in vidarebefordringsregler:

Lägg till vidarebefordringsadresser

1. Öppna Gmail på din dator med det konto du vill vidarebefordra meddelanden från.

2. I övre högra hörnet klickar du på Inställningar > Se alla inställningar.

3. Klicka på fliken Vidarebefordran och POP/IMAP.

4. I sektionen ”Vidarebefordran” klickar du på Lägg till en adress för vidarebefordran.

5. Ange e-postadressen som du vill vidarebefordra meddelanden till (paid@my.juni.co och unpaid@my.juni.co)

6. Klicka på Nästa > Fortsätt > OK.

7. Gå tillbaka till inställningssidan för Gmail-kontot som du vill vidarebefordra meddelanden från och uppdatera webbläsaren.

Skapa ett filter

1. Öppna Gmail.

2. I sökrutan högst upp klickar du på Visa sökalternativ.

3. Ange dina sökkriterier. Om du vill kontrollera att din sökning fungerade korrekt, se vilka e-postmeddelanden som dyker upp genom att klicka på Sök.

4. Längst ner i sökfönstret klickar du på Skapa filter.

5. Välj vad du vill att filtret ska göra.

6. Klicka på Skapa filter.

Några exempel:

Du kan också skapa ett filter i avsnittet Vidarebefordran genom att välja Skapa ett filter.

Om du vill filtrera specifika meddelanden, kan du:

Använda ett specifikt e-postmeddelande för att skapa ett filter

1. Öppna Gmail.

2. Kryssa i kryssrutan bredvid det e-postmeddelande du vill använda.

3. Klicka på Mer.

4. Klicka på Filtrera meddelanden som dessa.

5. Ange dina filterkriterier.

6. Klicka på Skapa filter.

Tekniska krav och säkerhetskrav

1. Filstorlek: 40 megapixel och 20 MB.

2. Filtyp: PDF, bild (jpeg, png, HEIC), text i e-post.

3. Begränsning på antalet filer: Ingen, så länge den kombinerade storleken på e-postmeddelandet är inom den gräns som din e-postleverantör tillåter.

4. Gräns för massuppladdning: 50 filer per uppladdning; varje fil får inte överstiga 4 MB.

5. Sidor som bearbetas per dokument: De första 3 sidorna i varje fil.

6. Säkerhetsprotokollkrav: Mellan SPF och DKIM. Se till att du har aktiverat minst 1 säkerhetsmekanism i din e-postleverantör för att kunna använda Juni Email Forwarding. Detta gör att vi kan verifiera att e-postmeddelandena kommer från dig.

Men observera att användning av alla tre protokoll – SPF, DKIM och DMARC – är allra bäst, eftersom det säkerställer den högsta säkerhetsnivån för din organisation. Rådfråga ditt IT-team för att identifiera den bästa säkerhetskonfigurationen för ditt företag.

Här är Googles artiklar som förklarar dessa säkerhetsprotokoll:

7. Avsändarens e-post-ID: Alla som är registrerade som en ”användare” på Junis plattform för ditt företag (inga ”+” alias godkänns). Gå till din inställningssida och dubbelkolla om e-postadressen är listad som en ”användare”.