Skydd av ditt konto

Hur skyddar jag mitt konto?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Förhindrar kontoövertagande och skyddar ditt Juni-konto.

På Juni strävar vi efter att vara den bästa finansiella plattformen för dina behov. Framför allt vill vi att du ska kunna känna dig trygg i vetskapen att ditt konto och dina pengar är säkra hos oss.

Sofistikerade bedrägerisystem blir allt vanligare, särskilt försök till kontoövertagande, så kallad account takeover (ATO). ATO är en form av bedrägeri och identitetsstöld där bedragaren försöker få tillgång till ditt konto med hjälp av dina personuppgifter. Tyvärr så lyckas dessa försök ibland.

Bedragaren använder olika taktiker, även känt som nätfiske, för att lura kunder att lämna över inloggnings- eller bankuppgifter och sedan flytta pengar från kontot utan kontoinnehavarens godkännande.

Var extra försiktig om du får e-postmeddelanden, telefonsamtal eller textmeddelanden som påstår sig vara från Juni eller andra organisationer som har tillgång till dina känsliga uppgifter. T ex banker, allmännyttiga företag eller mobiltelefonleverantörer.

Action Fraud UK förklarar nätfiskebedrägerier i detalj med rekommendationer om hur du kan skydda dig.

Om du upptäcker något som inte känns rätt, kontakta omedelbart Juni via vår chatt eller e-post support@juni.co.

Här är några tips för att öka din säkerhet:

• Välj ett starkt lösenord för ditt Juni-konto. Två saker gör ett lösenord säkrare: ett högre antal tecken och att blanda siffror, stora och små bokstäver och specialtecken (t ex ?, &, #, etc.).

• Använd tvåfaktorsautentisering (2FA).

• Juni kommer aldrig att be dig att dela någon känslig information om dig själv eller ditt konto (lösenord, din 2FA återställningskod, ditt 16-siffriga kortnummer och CVV).

• Vanliga nätfiskeförsök uppmanar dig att klicka på en länk och ange personlig information (t ex bankuppgifter) på en webbplats, vilket Juni aldrig kommer att göra.

• Om du får sms eller e-postmeddelanden skickade till dig som innehåller en webbadress, var försiktig och se till att den är säker. Om du behöver komma åt webbplatsen som nämns i meddelande så rekommenderar vi att du manuellt skriver in rätt URL i webbläsarens adressfält.