Alla samlingarBokföring och bokföringsintegrationerExportera dina sammanställningar
Hur man exporterar från Juni till DATEV (ASCII-Weiterverarbeitungsdatei)
Hur man exporterar från Juni till DATEV (ASCII-Weiterverarbeitungsdatei)

Lär dig att exportera till DATEV (ASCII-Weiterverarbeitungsdatei)

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Juni erbjuder ASCII-Weiterverarbeitungsdatei CSV-export för DATEV för att bokföra alla dinatransaktioner.

För varje transaktion innehåller CSV-exporten:

• Bankens clearingnummer (BLZ) och kontonummer

• För att vara kompatibla med DATEV omvandlar vi Junis internationella bankkonton till tyska konton. Detta steg är nödvändigt eftersom det endast går att importera tyska konton till DATEV (se nedan)

• Transaktionsdatum

• Betalningsdatum

• Belopp

• Valutakod

• Om tillgängligt: motpartens namn, motpartens kontonummer/IBAN och motpartsbankens clearingnummer / BIC

• Referenslinjer

• Vid behov: Ursprungligt belopp och valutakod

Inställning av CSV-exporter i Juni

1. Gå till Transaktioner i menyn på vänster sida
2. Välj de konton och de datumintervall du vill exportera genom att klicka på Lägg till filter.
3. Klicka på Exporter längst upp
4. Välj Färdiga mallar
5. Välj DATEV transaktioner CSV (ASCII-Weiterverarbeitungsdatei)
6. Klicka på Exportera.

Inställning av CSV-import i DATEV Kanzlei Rechnungswesen

Innan du kan importera data till DATEV måste du skapa de bankuppgifter som vi exporterar i sektionen ”Stammdaten” i Kanzlei Rechnungswesen.

För mer information om att importera transaktions-CSV som ”ASCII Weiterverarbeitungsdatei” i Kanzlei Rechnungswesen eller andra DATEV-applikationer, se DATEV-hjälpsidorna på:
https://apps.datev.de/help-center/documents/1036444 (avsnitt 2.3 och följande)
https://apps.datev.de/help-center/documents/9226957

Konvertering av internationella IBAN till tyska bankkonton

Eftersom DATEV inte tillåter import av konton från utanför Tyskland, omvandlar vi BIC-koden till en fiktiv 8-siffrig tysk BLZ:

Juni BIC

• PAYRGB2LXXX

• LHVBEE22

• SXPYDKK

• PAYRGB21

Exporterade tyska BLZ

• 12345600

• 12345601

• 12345602

• 12345603

Observera att Juni inte är kopplat till dessa bankclearingnummer. De är helt fiktiva och används endast för teknisk DATEV-kompatibilitet.

Kontonummer konverteras till tyska 10-siffriga kontonummer.

Om du är osäker på clearingnumret eller kontonumret som används för ditt Juni-konto så kan du också öppna den exporterade filen i valfri textredigerare.

De två första kolumnerna visar det tyska bankclearingnumret och kontonumret.