Alla samlingarBokföring och bokföringsintegrationerBokföringsintegrationer
Hur man konfigurerar och använder integrationen med Exact Online
Hur man konfigurerar och använder integrationen med Exact Online

Integrera med Exact Online för snabbare bokföring

Giuseppe Leoni avatar
Skrivet av Giuseppe Leoni
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur integrerar man med Exact Online?

• Logga in på ditt Juni-konto

• Gå till Integrationer > Upptäck och anslut

• Sök efter Exact Online och följ instruktionerna för att ställa in din integration.

När integrationen är klar importeras dina dimensioner från Exact Online till Junis bokföringssektion. Observera att alla dina gamla dimensioner (om några finns) kommer att ersättas av dina Exakta Online-dimensioner.

Hur förbereder och exporterar man transaktioner till Exact Online?

1. Gå till Bokföring > Förbered & exportera

2. Öppna en transaktion

3. Fyll i kontokod, skatt och andra dimensionsvärden

4. Klicka på Markera som redo att exporteras

5. Gå till Redo att exportera

6. Välj transaktioner

7. Klicka på Exportera till Exact Online

8. Om exporten misslyckas, gå till Export-kö för att kontrollera felet och vidta nödvändiga åtgärder

9. Om exporten är slutförd, gå till Exporthistorik

Hur förbereder man och utför massexporteringar?

För att exportera flera transaktioner samtidigt:

1. Gå till Bokföring > Förbered & exportera

2. Välj flera transaktioner

3. Klicka på Massåtgärd > Tilldela förbokföringsvärde > Tilldela

4. Klicka på Markera som redo att exporteras

5. Gå till Redo att exportera

6. Välj transaktioner

7. Klicka på Exportera till Exact Online

Stöder ni dimensioner som projekt och kostnadsställe också?

Vi importerar dimensioner som t ex kontokod, GL-kontokod, skatt etc. Om du använder ytterligare dimensioner i Exact Online kommer vi att importera dem också. Efter integrationen är Exact Online den samlade platsen för information om bokföringsdimensioner.

Kan jag redigera låsta dimensioner i Juni?

Nej, efter integrationen är Exact Online är den enda platsen för information om dimensioner som importerats via integration. Vi kommer att visa dimensionerna som de är i Exact Online. För att göra några ändringar i dessa importerade dimensioner, gå till ditt Exact Online-konto. När du har gjort ändringarna där kommer dimensionerna att uppdateras i Juni.

Kommer integrationen även att föra över kvitton till bokföringsprogrammet?

Ja, när kvitton har integrerats kommer de att skickas till Exact Online och matchas till rätt transaktioner.

Var kommer jag att se uppgifter som inte kunde skickas till Exact Online?

Vid eventuella fel kommer du att se transaktionerna i exportkön tillsammans med de eventuella orsakerna för misslyckandet.

Hur hanterar eller ändrar jag mina inställningar för Exact Online?

Du kan kontrollera status för integration, förnya den eller koppla bort integrationen genom att gå till Integrationer > Hantera och välja Exact Online-integrationen.

Hur många konton kan jag integrera?

Du kan bara integrera ett Exakt Online-konto åt gången.

Skapar ni inköpsposter och matchar dem sedan till bankposter?

Ja, det är den processen som vi följer. Vi skapar inköpsposter och matchar dem till bankposter. Detta sker omedelbart.